Dutch Open 2015

Dit weekend stond het Dutch Open op het programma.

De koppels op vrijdag speelde ik met Frans vd Weit, na vorig jaar de eerste ronde te hebben verloren begonnen we nu beter.

De eerste pot om 14.00 uur werd gewonnen met 3-0. (bij het ingooien nog even een 9 darter geproduceerd – mijn 2e)

De tweede pot werd tegen Anton Wattez en maat gewonnen met 3-1.

De 4e ronde (eerste ronde een bye) moesten we al aantreden tegen Lakeside winnaar Scott Mitchel en compagnon Martin Atkins.

De eerste leg mochten de Engelsen beginnen, we kwamen er niet aan te pas. 0-1 achter. Op onze eigen leg begon ik met 180 en zo wisten wij als 1e op een finish te komen. Helaas mochten de 4 pijlen die we hadden geen doel treffen en braken ze ons voor 0-2. In de laatste leg gingen we goed mee, maar Scott gooide 135 uit. Jammer, maar helaas… Op naar morgen.. (Mitchell en Atkins winnen de koppels)

De single wedstrijden braken aan op zaterdag, eerste ronde direct tegen Remon Hurrebrink. op de (winderige) TV baan begon ik direct goed aan de wedstrijd (140,140,100) en kwam 1-0 voor en brak gelijk Remon – ik hield mijn eigen leg en zo won ik overtuigend met 3-0. De kop is eraf.

2e wedstrijd moest ik wederom op de tv baan tegen een Engelsman (Lindhardt?) Na wederom goed beginnen kwam ik 1 en 2-0 voor. 3e leg verloor ik en op mijn eigen leg begon hij heel sterk. Mijn 91 finish op de bull was lekker en zo won ik met 3-1.

Ook de 3e ronde tegen Raymond Veenstra was er duidelijk wie scorend de betere was. 3-0 winst. 4e ronde was Martin Atkins mijn tegenstander. De toss had ik gewonnen en won makkelijk mijn eerste leg. 2e leg 1 pijl missen en de stand was 1-1. Een goede leg van Atkins en 2-1 achterstand was een feit. Atkins mist 1 pijl voor de match en ik gooi D10 uit. 2-2. Laatste leg win ik de bull en mag beginnen. Na 40,40,60 begin ik dramatisch – hierna pak ik het op en mis 1 pijl voor tops. Atkins op 20 mist ze alle 3. Daarna met de laatste pijl gooi ik D2 uit. Pfff

Nu 5e ronde tegen Robert vd Gulik – superleague speler van de Schot Zaandam. Na zeer goed scoren en finishen (101 en 114) win ik toch niet makkelijk met 3-1.

Nu de laatste partij voor vandaag tegen “good old” Rene Robbe. Scorend was hij echt goed en ik had geluk dat op 1-1 hij 1 pijl mist en zo mag ik 2-1 voorkomen. Laatste leg begin ik met 137,137,140 en win zo met 3-1 de partij. Hoppa – door naar de laatste 64 op zondag.

En jawel hoor bij de L64 mag ik aantreden om 10.00 uur tegen “Silverback” Tony O’Shea. Tijdens Open Tsjechie verloor ik nipt met 4-2 en was gebrand om te winnen. Dit was denk ik mijn beste partij van de dag. Direct breken voor 1-0 voor en eigen leg houden voor 2-0 (met wederom een 180) 3e leg breek ik hem weer terwijl hij 1 pijl mist voor 2-1. 3-0 voorsprong, zelf beginnen dus niks aan de hand. Na 12 pijlen op tops en dan denk je – die is binnen. NIET dus. Tony breekt mij na 4 gemiste pijlen en dan ga je denken.. op zijn leg begin ik met 180,137 en 93 en besluit hem op in 12 pijlen uit te gooien. Hoppa 4-1 winst.

L32 tegen Andries Sterk – deze snelle speler ligt mij wel breek hem direct en finish 1e leg 141. Daarna stelt hij wat teleur en ik begin echt goed. kom 3-0 voor en gooi een slechte laatste leg, maar finish wel 84 in 2 pijlen.

L16 is Hendrik Tooren de tegenstander – 1 wedstrijd voor de podium partijen. Ik mag beginnen en houd mijn eigen leg, onder druk, 2e leg mis ik 1 pijl en hendrik gooit met zijn 3e pijl de 1-1. Na wederom een goede leg maak ik wederom onder druk de 2-1. een kopie van de 2e leg en zo is de stand 2-2. Ik kom 3-2 voor en begin sterk aan de 6e leg met 137,134,140 en met de 4e matchdart win ik de partij. PODIUM HERE WE COME

Kwartfinale mag ik tegen de ouwe rot Martin “Wolfie” Adams… en wat een feest in de zaal – GEWELDIG!! Na een mooie opkomst mag ik in de 4e kwartfinale beginnen aan de wedstrijd. Direct breekt Adams mij voor 0-1. Ik breek hem ook voor 1-1. na 3 pijlen missen op de dubbel kom ik 1-2 achter. Adams houdt zijn eigen leg sterk en zo sta je 1-3 achter. Allebei onze eigen leg houden (ik in 11 darts) en de stand is 2-4. Onder druk maak ik 3-4 en ik break Adams voor 4-4. Bij het bullen mag Adams beginnen en die begint met 180,140,81 en staat na 12 pijlen op tops. Ik met 3x 100 is niet genoeg om het hem moeilijk te maken deze leg. Zo is de eindstand 4-5.. Helaas, maar wat heb ik genoten vandaag.. Lekker punten gehaald voor de lakeside, Finder Dart Masters en voor de NL ranking.IMG_4595

Adams was ook de winnaar van het toernooi door Darryl Fitten te verslaan (die wel een 9 darter produceerde in de finale en zo met de Skoda naar huis mocht!

Nu over 2 weken met Arno naar Schotland…