England Classic/Masters (Selsey)

Afgelopen weekend de England Classic en Masters gespeeld te Selsey.

Vrijdagochtend vroeg vertrokken met Wesley Harms en Jeffrey de Graaf om eerst met de auto naar Duinkerken af te reizen, daarna met de boot naar Dover en vanuit daar weer met de auto naar Selsey. Rond 4 uur s’middags aan te zijn gekomen, snel even wat gegeten te hebben – begon daar om 18.00 uur de England Masters (C-toernooi) Het begin station was gelijk het eind station. 4-3 verloren van een zeer goed spelende Mark Blanford. had het ook wel een beetje gehad en ben heel vroeg gaan slapen.

In de ochtend om 08.00 het wekkertje, aankleden en naar de locatie. Goed ontbijtje gehad en lekker ingooien.

10.20 uur eerste wedstrijd van de England Classic (A+ toernooi), kon er lekker in komen en won makkelijk met 4-0. Dat gelde eigenlijk het zelfde voor ronde 2 en 3. Allemaal 4-0. Laatste 32 was Gary Robson mijn tegenstander. In een zeer goede partij wist met met ruim 100 gemiddeld te winnen met 4-2 op de TV baan. Ze konden thuis dus ook even meekijken op de livestream. Laatste 16 mocht ik aantreden tegen de sterk spelende Deran Reynolds (won Open Antwerpen en Frankrijk en stond al in de finale van de England Masters dit weekend) ook een redelijke goede wedstrijd wist ik met 4-1 te winnen. Dean was gelukkig even niet in topvorm tegen mij. Goede scores en snel finishen. begon me steeds lekkerder te voelen.

Kwartfinale tegen Nr. 1 van de BDO – Glen Durrant. Glen wint zo’n beetje alles de laatste tijd en staat ruim 1e met 100 punten voor.. Maar ik voelde met goed en begon sterk tegen hem. ik verloor de bull waardoor hij mocht beginnen en ik hem moest breken. Deed dat direct in de eerste leg met een 11 darter. ik hield min eigen leg en kwam 2-0 voor. We hielden voor de rest onze eigen 2 volgende legs en stond zo met 4-2 voor in een best of 9 wedstrijd. Nog één leg. Glen pakt zijn eigen leg nog met 130 finish. in de 8e leg loop ik uit en sta 150 pnt voor. Zet hem na 12 darts op tops weg. Ik mis de d20/d10 en d5 voor de winst, mag terugkomen voor 5 en mis 2 pijlen voor d2. OEIIII. Het wordt 4-4, Glen mag weer beginnen. Sta na 15 darts op 80 en hij op 93. Hij begint met bull,11 en gooit d16 uit. Shit… Zo dichtbij. Wel tevreden met de punten (28 pnt) en het vertoonde spel.

Weer gestegen naar plek 21 van de BDO – Lakeside is dichtbij met nog 3 toernooien te gaan (British Open + Masters en Open Luxemburg)