Ervaring Hull (Winmau-World Trophy-Lakeside)

Maandag 6 oktober was het tijd om te vertrekken naar Hull, samen met mijn vader hebben we de boot genomen naar Hull. De boot vertrok 21.00 uur en we kwamen 8 uur Engelse tijd aan.

Na aankomst een taxi geregeld met Jan Dekker, Jimmy Hendriks, Remco van Eijden en Bas van Elk en die heeft ons naar het Gilson hotel gebracht. We mochten pas om 14.00 uur inchecken dus maar even besloten om ons tot die tijd te gaan vermaken met een spelletje. Na inchecken ons aangekleed en met de taxi naar de Airco Arena te Hull. Daar mocht ik deelnemen aan de play-offs voor de BDO World Trophy. 1e ronde direct aan de bak tegen de nr 25 van de BDO lijst Sam Head. Na het winnen van de bull verloor ik direct mijn eigen leg. Direct brak ik hem terug en met zeer goed spel won ik met 3-1, 2e ronde tegen de jonge Josh McCarthy. In een hoogstaande wedstrijd na 2-0 voor kwam hij goed terug tot 2-2, laatste leg wist ik makkelijk te behouden en zo was het 3-2. 3e ronde (L128) won ik van een zweed met 3-1. Voor de L64 moest ik tegen Berry van Peer, deze jongen miste helemaal niks. Ik geloof 14,15 en 14 darts. Ik mis 2 dubbels in leg 1 en 3 en verlies met 3-0. 

Woensdag was de dag van de play-offs voor deelname aan de Lakeside van 2015. eerste ronde een bye, 2e ronde tegen de Tsjech Petr Hyncica deze wist ik vrij makkelijk met 2-0 in sets te winnen (3-1,3-1) Voor de L128 moest ik tegen de “good old” Paul Hogen. Hij heeft zich via dit kwalificatietoernooi al 6x geplaatst voor de lakeside. Aan de bak dus. Eerste set was niet goed en verloor ik met 3-1. 2e set kwam ik goed terug en mede dankzij 3x 180 kwam ik op 2-2 in de set, ik mis 2 pijlen op tops en uit was meneer Hogan. Verdorie… Geen lakeside voor mij dit jaar 🙂 Daar was ik ook niet van uit gegaan hoor, maar ja..

Donderdag begon de Winmau. De eerste 16 waren al geplaatst voor vrijdag en hier konden nog 16 namen aan toegevoegd worden middels het toernooi op donderdag wat gespeeld werd. 1e ronde een bye, 2e ronde tegen een Cyprioot die niet kwam opdagen. Dus weer een bye.. Alleen maar wachten en wachten, had liever gespeeld. Nog 3 potjes winnen om vrijdag te gaan halen. 3e ronde tegen de Schot Steve Robertson. Deze won ik met 3-1 in sets (1-2,2-1,2-1,2-1) Nog 2 potjes winnen.. Nu tegen de Fin Sami Sannsi. Deze zeer goed spelende Fin won de eesrte set met 2-1 (mis 1 pijl voor de set) Daarna won ik de 2e set met 2-0, hij pakte de derde set met 2-1 (weer 1 pijl voor de set gemist) Na 1-0 achter in de 3e set kom ik zeer sterk terug met 101 en 148 finish. 2-2 in sets. Maar weer laat ik mij breken op mijn eigen leg en de Fin behoud zijn eigen leg in 14. 3-2 verlies.. Verdorie. Had misschien meer in gezeten..

Al met al een zeer leuke ervaring en tijd gehad in Hull met alle darters uit NL.. Top.. (tot volgend jaar in ieder geval)

IMG_4157