LAKESIDE 2016

Vrijdag 1 januari vertrokken mijn moppie en ik naar Frimley Green om daar maandag de eerste ronde te gaan spelen tegen Jeffrey de Graaf. S’ochtends om 08.00 uur begon onze reis. Met de auto naar Duinkerken, dan met DFDS Seaways naar Dover en vanuit daar nog 2 uurtjes rijden naar Frimley Green. Rond een uurtje of 3 s’middags kwamen we daar aan. Ingecheckt, kamer bekeken, rondje gelopen en om 17.00 uur een tour gevolgd voor alle nieuwelingen. Lekker wat gegeten, wat gedronken, wat darten gekeken en s’avonds de spelersmeeting bijgewoond. Nog wat gedronken en lekker op tijd gaan slapen. Zaterdag heerlijk ontbeten (uhum) en al het papierwerk geregeld (vip pasjes, kaarten enz.) Voor de rest zaterdag en zondag bijna alle partijen gezien, lekker wat ingooien met Wesley en klaar maken voor maandagmiddag. Zondag nog gezellig even met Wesley en Jolanda naar London geweest (Harrods) en lekker op tijd op bed gegaan.

Maandag de dag van MIJN 1e partij op Lakeside.

Arie, Klarie, Jan, Tineke, Martijn, Roelof, Tjeerd, John, Michel, Johan, Pieter, Mark, Jeroen en Martijn kwamen vanuit NL kijken naar deze partij – Geweldig.

S’ochtends goed ontbeten, lekker ingegooid en klaar voor vanmiddag. Ik en Jeffrey spelen de 2e partij van de middag. na de partij van John Boy Walton mocht ik aantreden. Voor het eerst opkomen op lakeside – geweldig.. Daar deden we het hele jaar voor. Bull had ik verloren en Jef mocht beginnen. Direct eerste leg afgepakt, direct break terug met 134 finish van Jef. Daarna beiden eigen leg behouden en op 2-2 kreeg ik 1 pijl voor tops. oei.. net niet. 0-1 achter. 2e set en mijn eigen set pakte ik met 3-1. Op 1-1 brak ik Jef en gooi op 2-1 een 158 finish. De derde set break ik Jeffrey 1x en win hem. 2-1 voor in sets. op 2-2 in de 3e set zet ik hem na 12 pijlen op tops. Jef zet hem ook weg, maar ik mag aan gaan leggen voor de wedstrijd, maar mis alle 3 de pijlen om te winnen. Jeffrey omt terug tot 2-2 in sets en pakt goed zijn eigen leg om in de alles beslissende set 1-0 voor te komen. Ik maak 1-1, kom 2-1 achter, maak er weer 2-2 van en dan gaan de de tiebreak in. Ik breek Jeffrey direct en win mijn eigen leg. 3-2 in sets en de beslissende set met 4-2 gewonnen. Mijn eerste wedstrijd gewonnen op Lakeside. Nog gezellig wat gegeten en gedronken na de tijd met alle vrienden en familie. S’avonds had ik kaartjes geregeld voor iedereen, dus gezellig alle partijen van de avond bekeken en daarna iedereen weer uitzwaaien.

Nu mocht ik de boot om gaan boeken tot vrijdag omdat ik donderdag pas hoef te spelen tegen Martin Atkins. Dinsdag in de ochtend alweer wat ingooien met Wesley want die moest vandaag aantreden tegen de Japanner Osada (3-1 winst) Dinsdag alle partijen gekeken en op woensdag weer hetzelfde ritueel omdat Wesley alweer moet gooien tegen Jim Williams (3-2 winst). Donderdagavond stond mijn partij tegen Atkins op het programma. Heb 2x eerder gespeeld tegen hem en beide keren gewonnen, dus dat moest toch te doen zijn.

Ik voelde me goed vandaag, pakte met 3-0 de eerste set en won de 2e set met 3-1. Dat was een vrij goed begin. Dit trok ik door tot het einde en won de partij met 4-0. 3e set won ik weer 3-1 en pakte de laatste set met 3-2. Waaronder een Veenstraatje (182 met 4 pijlen – 180 en D1) Haha…

Op vrijdagavond de laatste partij van de avond mocht ik in de kwartfinale op Lakeside aantreden tegen regend wereldkampioen Scott Mitchell. De eerste 2 sets waren echt niet goed van ons, maar stond gewoon met 2-0 voor. Ik dacht dit verschil gewoon vast houden en klaar. Zo makkelijk was het natuurlijk niet. Het werd 2-1, 3-1 en zelfs 4-1 voor in sets. het niveau ging drastisch omhoog en Scott kwam zelfs terug tot 4-3. Toen uit de pauze zelf beginnen en deze set moest ik pakken anders maak ik het mezelf weer zo moeilijk.. Deze set ging in bijna 100 gemiddeld met 3-1 naar mij en ik was ineens de winnaar. Ik mijn debuut naar de halve finale van Lakeside. Ongelooflijk.. En de boot maar weer omboeken. Haha.

Zaterdagavond de laatste partij van de avond mocht ik tegen Jeff Smith aantreden. Hij wist oa Medhurst, Adams, Dawson en Harbour te verslaan. Ik kende hem niet maar heb hem zien gooien deze week. Echt goed. In een zeer goede en super spannende wedstrijd wist Jeff met 6-5 te winnen van mij. Score verloop was als volgt 0-1,1-1,1-2,2-2,2-3,3-3,4-3,4-4,4-5,5-5 en 5-6.. De 3e set geef ik na 2-0 voor in legs weg met 3-2 en op 4-3 voorsprong vergeet ik in mijn eigen set dit uit te bouwen naar 5-3. Helaas. Maar al met al enorm tevreden over mijn debuut op Lakeside. Het waren 10 fantastische dagen.

Nu snel de boot geboekt voor morgen en snel naar de kids toe. in de ochtend heel vroeg eruit, de boot van Dover naar Duinkerken en snel naar huis. Rond 3 uur in de middag aangekomen thuis staat er gewoon 100 man buiten om ons op te wachten met vuurwerk, groot spandoek en vlaggen. Heel leuk ..

IMG_7540