NDB overwinning WIJCHEN

Zondag 2 oktober stond de 2e ranking toernooi op het programma te Wijchen (Open Rivierenland).

1e ronde was nog even wennen, Roberto di Natale begon goed maar miste dubbel voor 2-0, ik maak 1-1 en win uiteindelijk met 4-1.

2e ronde tegen een voor mij onbekende speler van Cafe de Vrijbuiter. Maar deze jonguh kon wel gooien. Ik voel me goed en weet met 4-1 te winnen van Edwin.

3e ronde tegen de altijd lastige Ryan de Vreede. Dit was denk ik mijn beste partij van de dag. Scorend kon Ryan mij niet bijhouden en alle finishes waren direct uit, 4-0.

Laatste 32 tegen Kevin Gijzen. Was wederom een goede partij van mij, scorend veel beter en mis 1 leg een paar dubbels, 4-1 winst.

Laatste 16 tegen de winnaar van de eerste ranking – Frans Harmsen. Bull gewonnen en allebei houden we onze legs vrij simpel. Stand 2-2 Frans zet hem in een goede leg weg op tops en mist 3 pijlen, daarna gooi ik tops met 1 pijl uit. Frans begint met 60-60 en ik met 100-180. Ik weet frans te breken en win met 4-2.

Kwartfinale tegen Willem Mandigers. Dit was niet Willem zijn partij. Ik gooide goed en win eigenlijk vrij makkelijk met 4-1.

Halve finale tegen mede FDB-er en Nr. 3 van de BDO Danny Noppert. We zijn altijd aan elkaar gewaagd. Laatste keer won ik tijdens de Friesland darts Classic met 5-4 van hem. Nu verloor ik de bull en Danny mag beginnen. Direct break ik hem in 14 darts voor 1-0 voorsprong. Danny breakt mij terug voor 1-1. Ik break Danny direct weer terug voor 2-1. Dan in mijn eigen leg te vaak 60 en Danny zet hem weg op tops. Dan gooi ik 120 uit voor 3-1 voorsprong. In de leg die Danny mag beginnen mis ik 2 pijlen voor 4-1 winst. Danny maakt 3-2 en in mijn eigen leg gooi ik een 15 darter voor een 4-2 overwinning.

Één keer eerder een finale gespeeld van een NDB, maar nog nooit gewonnen. In de finale tegen Toon Greebe die Wesley Harms met 4-3 versloeg. Ik begon heel sterk en weet de eerste set met 3-0 te winnen. De 2e set was een stuk spannender. Ieder hield zijn eigen legs en zo won Toon deze set met 3-2. Laatste set begin ik goed en maak in 13 darts 1-0. Toon houdt ook zijn eigen leg voor 1-1. in 11 darts maak ik 2-1. Sta momenteel ongeveer 104 gemiddeld te spelen. In deze laatste leg mis ik ongeveer 12 pijlen voor de winst, maar omdat Toon hetzelfde doet win ik de laatste set met 3-1 en zo mijn 1e NDB ranking. Eindigend met een gemiddelde van dik 98 kan ik terugkijken op een superdag.