Open Tsjechie / Sunparks Masters

Een druk weekend was aangebroken, Open Tsjechie op zaterdag en zondag de Sunparks Masters.

Met Arno Buist, Remko Landman en Henk Westerhof reisden wij af naar Praag. Na 11 uur rijden eindelijk op plek van bestemming gekomen (Hotel Pyramida).

Vrijdagavond lekker in het hotel wat ingooien en op tijd op bed om zaterdag deel te nemen aan de singles.

Eerste ronde een bye, 2e ronde ook een bye. 3e ronde was op zich een makkelijk tegenstander die met 4-0 werd verslagen. Ook bij de L64 werd een Zwitser makkelijk aan de kant gezet met 4-1.

Sheetfinale tegen een Tsjech, hier moest even een tandje bij worden geschakeld en na een 0-2 achterstand werd er toch nog gewonnen met 4-2. Dus de puntjes waren binnen.

L32 mocht ik het opnemen tegen good old Tony O’Shea. Ik mocht beginnen omdat de bull werd gewonnen. Eerste leg 2 pijlen missen en Tony straft dit onmiddellijk af, 0-1. Gelijk brak ik hem terug voor 1-1 en hield mijn eigen leg voor 2-1 voor. Volgende leg was slecht van ons beide, maar ik krijg 1 pijl voor tops om 3-1 voor te komen. DAMM mis. Stand 2-2 en in 14 darts sta ik 3-2 achter. Laatste leg krijg ik geen kans meer en verlies met 4-2.. Helaas, maar toch weer 10 puntjes.. Winnaar was Jan Dekker (vs Tony O’Shea)

Toen direct in de auto en op weg naar Mol – Belgie. Daar moest ik op zondag mijn eerste wedstrijd spelen om 10.30 uur. We vertrokken rond 18.00 uur uit Praag en kwamen rond 04.00 uur aan in Mol Belgie. Na een paar uurtjes slaap opstaan, ontbijten douchen en klaar maken voor de singles van de Sunparks Masters.

Eerste ronde partij was simpel en werd met 3-0 gewonnen. 2e ronde idem en werd met 4-0 gewonnen. 3e ronde stond ik goed te gooien en won met 4-1.

Beetje pech met de loting want L128 moest ik tegen teamgenoot Remco van Eijden. Remco staat goed te gooien de laatste tijd, dus aan de bak.

Bull werd gewonnen en eerste leg werd door sterk spel van Remco door hem gewonnen. Leg erna brak ik hem direct weer terug en hield mijn eigen leg door 261 in 5 pijlen uit te gooien. 4e leg kwam ik er niet aan te pas en zo was de stand 2-2. Op mijn eigen leg wederom een goede leg van Remco die een 3-2 voorsprong pakt. Gelukkig laat Remco in de 6e leg 1 pijl onbenut voor de winst en zo mag ik tops uitgooien voor 3-3. Laatste leg zelf beginnen en dan moet hij uit in 15, dat bleek helaas niet genoeg… Shit.. net voor de punten eruit tegen een goed spelende Remco.. Winnaar werd Wesley Harms (vs Jan Dekker)

Nu klaar maken voor de Zuiderduin Masters… Zin aan….