Winmau World Masters

Dit jaar net buiten de top 16 geeindigd om rechtstreeks geplaatst te zijn voor de Winmau World Masters.

Gelukkig dit jaar geen voorronde voor Lakeside omdat ik met rechtstreeks heb geplaatst.

Dus hoefde pas op donderdag aan te treden en kon zo vertrekken op dinsdagavond met de boot van Rotterdam naar Hull. Samen met Fedde de Vries op pad naar Hull waar we woensdagochtend aankwamen. Na het inchecken in hotel Gilson zijn we even de stad in geweest en hebben we gekeken bij de NL-ers die zich nog konden plaatsen voor Lakeside. Na afloop wat eten op tijd op bed want morgen vroeg moet het gaan gebeuren.

S’ochtends lekker ontbeten bij Wetherspoon. Hierna naar de zaal toe en warm gooien voor start van het toernooi. Eerste ronde heb ik direct een kwaaie. Wayne Warren. Ouwe rot in het vak die de dagen ervoor tot beide halve finales wist te komen. Het was vroeg in de ochtend voor hem want met 2-0, 2-0,2-0 wist ik hem te verslaan. Voor mij een goede wedstrijd, voor hem nog wat te vroeg denk ik.. 2e ronden tegen een Hongaar die ik met dezelfde cijfers wist te verslaan. Halve sheetfinale tegen een Noor die goed stond te gooien in het begin. Met 1-2, 2-0, 2-0,2-0 wist ik de partij te winnen. Sheetfinale voor de podiumwedstrijden van vrijdag moest ik tegen landgenoot Patrick Morelissen. Ik een goede partij wist ik met 3-1 in sets te winnen (2-0,1-2,2-1,2-0) Zo dat is even lekker. Had al 2x van hem verloren – nu was het payback time. En belangrijker – door naar morgen.

Op vrijdagavond hoefde ik pas de één na laatste partij aan te treden tegen Geert de Vos (6e geplaatst). In het begin een beetje wisselend, maar hoe verder de partij vorderde hoe beter ik me begon te voelen. Had het eerder af moeten maken maar uiteindelijk wist ik met 3-2 in sets te winnen. Gemiddelde met eerste 3 darts van 98.50 en 90.50 totaal. Niet verkeerd.

Nu voor L16 op zaterdagavond de laatste partij van de avond tegen Scott Waites. De dag duurde denk ik wat te lang voor mij. Hele dag wachten en er naar toe leven. Het wou niet meer op het podium terwijl Scott goed stond te gooien. Met 3-0 werd ik verslagen. Wel tevreden over het resultaat en weer 21 punten erbij voor de BDO ranglijst.IMG_6044