Winnaar Open Luxemburg

Open Luxemburg 2014:

Vrijdag 3 oktober vertrokken met Arno Buist en Ewald vd Hilst vertrokken naar Wiltz. Een mooie camping vlakbij Clervaux om daar op 4 oktober deel te gaan nemen aan het singel toernooi van Open Luxemburg.

Deze telt mee voor de Zuiderduin ranking van 2014/2015.

De eerste ronde kon ik gelijk aan de bak Matthew Medhurst was de tegenstander, na de bull te hebben gewonnen won ik mijn eerste leg in 14 darts. Matthew hield zijn eigen leg, ik ook en toen brak ik hem voor een 3-1 voorsprong.

Matthew kwam goed terug tot 3-3 en ik mocht de laatste leg beginnen en deze hield ik ook. Pfff..

2e ronde tegen een plaatselijke favoriet die ik met 4-0 wist te winnen, sheetfinale tegen de 6e geplaatste Bulgaar Ivanov en ook deze wist ik te winnen en welgeteld met 4-1. 

Laatste 16 won ik van een Duitser, na 0-2 achterstand won ik toch nog met 4-2 (eindigen met 144 finish)

Kwartfinale was denk ik mijn beste partij van de dag en won ik  van Jeffrey vd Ven met 4-2, helaas verloor mijn mede reisgenoot Arno de kwartfinale anders was hij mijn volgende tegenstander.

Halve finale op het podium was tegen Wilco Vermeulen. Na enkele gemiste dubbels van Wilco kwam ik makkelijk op 3-0 voorsprong, daarna allebei 2 eigen legs houden en de 5-2 winst was een feit.

In de finale was Mark Oosterhuis wederom mijn tegenstander, voorgaande 2 duels had ik gewonnen dus dat gaf vertrouwen. Bull gewonnen en eerste leg won ik in 14 darts. Daarna kwam Mark op stoom en stond op een gegeven moment met 3-1 voor met een gemiddelde van 98..  Ik rond de 95. toen brak ik Mark en wist zelf mijn leg te behouden. Zo was de stand weer gelijk. 2 breaks over en weer en een 4-4 stand was bereikt. In mijn leg begon Mark goed en mocht aantreden voor 72. Nadat de barjuffrouw wat glazen liet vallen terwijl Mark de dubbel wou gooien, gooide ik wel de 72 uit en kwam 5-4 voor. De laatste leg was Mark nog boos op die mevrouw zodat ik hem kon breken en de wedstrijd won. Weer 20 punten erbij voor de Zuiderduin en reeds geplaatst voor de WINMAU van 2015!! Lekker man..

IMG_4068