WK Turkije (NL team)

Vrijdag 23 oktober s’ochtends vertrokken we met het NL team naar Turkije. Eenmaal aangekomen, ingecheckt en alles bekeken – stond s’avonds al het koppeltoernooi van Open Turkije op het programma. Helaas bij de L16 verloren van het koppel Labanauskas/Razma.

Zaterdag hebben we lekker alles van het All-Inn resort bekeken, wat spelletjes overdag en rustig toewerken voor de singels van Open Turkije (A toernooi van de BDO) Liep lekker in de singles, paar lastige tegenstanders (o.a. Viljanen) Laatste 16 bereikte ik waar ik aan moest treden tegen Wayne Warren. Zo’n partij heb ik nog nooit tegen gekregen. 0-4 aan de kont. De legs gingen als volgt; 180-180-100 en uit, 180-180-100 en uit, 140-140-100-100 en uit, 140-100-140-100 en uit. Geen schijn van kans.. Wel weer 15 punten voor de BDO ranking.

Zondag waren we vrij en hebben we lekker gezwommen, boogschieten, poolen enz.. Nog even naar de plaatselijke discotheek geweest. Al met al gezellig weg met Noppert, Harms en Sparidaans.

Maandag overdag lekker relaxen bij het zwembad, s’middags een oefenpot gooien tegen Finland (9-8 gewonnen – ik gooi beslissende leg 140,140,140 en uit) S’avonds was de officiele opening. Leuk om een keer mee te maken dit. Hele happening en iedereen strak in pak.

IMG_6290

Dinsdag begonnen we met de teamgame. We zaten in een poule en de eerste 2 gingen door.

1e wedstrijd tegen Zuid-Afrika  9-6 gewonnen,

2e wedstrijd tegen Zwitserland 9-3 gewonnen,

3e wedstrijd tegen Oostenrijk 9-1 gewonnen,

4e wedstrijd tegen Engeland 1-9 verloren – beetje vertekend, maar was niet goed!

Bij de laatste 16 moesten we aantreden tegen titelkandidaat Wales (Williams, Llayton, Warren en Philips) tot 4-3 ging het gelijk op, maar daarna teveel dubbels missen. Helaas 6-9 verloren. Engeland won de titel.

In de singles op woensdag moest ik de 2e ronde tegen iemand uit Gibraltar. De man kon aardig een pijltje gooien, ik begon niet goed en kwam 2-3 achter. Ik wist op tijd de triples te vinden en won uiteindelijk nog met 4-3. 3e ronde tegen iemand uit Oostenrijk. Dit was iets makkelijker en met 4-1 wist ik makkelijk te winnen.  Halve sheetfinale (L32) moest ik tegen John Michael. Een Griek die net vorige week het PDC WK heeft gehaald. Mijn beste wedstrijd tot dusver. Alleen maar triples en ton scores. Mijn eigen legs gingen vrij makkelijk en op zijn leg elke keer net niet. Tot 2-2 gelijk op, maar dan mis ik 5 pijlen om 3-2  voor te komen. Hij gooit ineens 145 uit en daarna een 14 darter op zijn eigen leg. In de halve finale van het toernooi werd dezelfde John Michael uit het toernooi gehaald, hij is niet speelgerechtigd blijkt achteraf. Ross Montgomery direct door naar de finale, waar hij de mindere bleek van Jim Williams.

Nog één kans op donderdag. Koppels met Wesley Harms. Vanaf het begin ging het goed en zaten we er lekker in. Australie, Wales en Cyprus – iedereen werd simpel aan de kant geschoven. Kwartfinale en door voor de medailles moesten we tegen het Litouwse koppel Labanauskas/Cyres. In het begin ging echt alles uit bij hun, elke kans die ze kregen ging uit en zo stonden we 4-2 achter. Nadat hun wat wedstrijdpijlen misten wisten we terug te komen tot 4-4 waarna wij echt een super leg wisten te gooien en uiteindelijk nog te winnen met 5-4. Zo een medaille was een feit… Blij

Vrijdag gingen we verder met de halve finales van de koppels. onze tegenstanders waren Jim Williams en Mark Llayton. Wij wisten goed onze dubbels te gooien en waren scorend beter dan de mannen uit Wales. 5-3 eindstand en een plek in de finale eind van de avond tegen Scott Mitchell en Mark McGeeney. Eerst de middag lekker met z’n 4-en het centrum van Kemer bekeken en nog wat leuks gekocht voor de boys en wat lekker gegeten. Laatste partij van de avond waren wij ingepland. Beetje ingooien van tevoren en het liep met ingooien al als een trein. Zelfs nog een 9 darter met ingooien. In de finale op het podium begonnen we direct goed, Wesley begon uitermate sterk en kwamen met 2-0 voor. We verslapten iets en de Engelsen wisten terug te komen tot 2-2. Wederom goed scorend van ons en ik kwam steeds beter in de wedstrijd. Begin van de wedstrijd was voor Wesley en eind was voor mij. Mekaar goed aanvoelen en ondersteunen waar nodig. Beslissend was misschien wel de 5e leg. Allebei op een dubbel en allebei missen. Uiteindelijk wist ik met de laatste pijl dubbel 3 uit te gooien. We braken hun voor 4-2 voor. Maakten 5-2 in onze eigen leg. Hun 5-3 in hun eigen leg. Laatste leg zelf beginnen. Wesley 60 en 94, ik 180 en 131 en Wesley mocht aanleggen om met 3 pijlen D18 uit te gooien. Hij miste en liet 9 staan.. Mitchell zette hem weg op tops, dus deze moest uit. 1 en D4 met 2 pijlen en BAMMMM. Gewoon wereldkampioen Koppels … unieke prestatie…. TROTS…

IMG_6445

Mijn telefoon ontplofte zowat, wat een leuke berichtjes heb ik allemaal gekregen… geweldig..

Nog Facetimen met het thuisfront – die alles op de voet hebben gevolgd. Waren ook zo trots..

Nog anderhalve dag in Kemer vertoeven, beetje gezwommen, boogschieten, in zee zwemmen enz.. Was hartstikke gezellig met de boys. Daarna weer eindelijk naar mijn gezin toe die als verrassing mij af hebben gehaald op Schiphol. 😉

Al met al een uniek ervaring om dit mee te mogen maken… GEWELDIG..

IMG_6490